Strategie, Design

Zorggroep Liante

Zorggroep Liante ondersteunt in de gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Smallingerland op persoonlijke wijze de eigen regie en leefstijl van mensen met een zorg- of dienstverleningsvraag. De naam Liante staat voor bindmiddel: de organisatie brengt mensen en wensen én welzijn en plezier samen.

Wij ondersteunen de zorggroep bij het behouden en uitbouwen van haar onderscheidende positie op de zorgmarkt met onder meer corporate campagnes, online middelen en arbeidsmarktcommunicatie.

Column slide
Column slide
Column slide
Column slide
Column slide
Column slide
Column slide
Column slide
Column slide
Column slide

Locaties

Uitdaging: ‘onze nieuwe organisatie is voortgekomen uit een fusie en hoewel we een duidelijke gezamenlijke visie hebben, willen onze locaties hun lokale, persoonlijke karakter benadrukken. Hoe brengen we eenheid aan en laten we tegelijk onderscheid zien?’

Verder gebracht: door een passende naam te ontwikkelen en het verhaal van Zorggroep Liante een duidelijke plek te geven in de grafische identiteit, ook op locatieniveau. Zo heeft iedere locatie een ‘eigen’ logo en leggen we in de ondertitel de link met de vestigingsplaats. Met ‘Thuis in…’ benadrukken we dat mensen zich er op hun gemak voelen en dat elke vestiging middenin de lokale samenleving staat.

Online

Ook online hebben we een onderscheid aangebracht in de overkoepelende corporate site en de locatiewebsites. Zo heeft Liante.nl een duidelijke corporate uitstraling en zoomen we qua content in op locatie-overstijgende en gemeenschappelijke waarden. De locatiewebsites focussen zich op toegankelijke informatie over activiteiten, relevant lokaal nieuws en lokaal aangeboden diensten.

Diensten

De diensten van Liante hebben een eigen beeldmerk gekregen zodat ze een onderscheidende uitstraling hebben en commercieel in de markt gezet kunnen worden.

Publieksjaarverslag en klantreis

Het jaarverslag van Liante laat goed zien waar de organisatie mee bezig is en welke uitdagingen er zijn. Belangrijke informatie om te delen dus. Daarom hebben we een verkorte en aantrekkelijk leesbare versie van het uitgebreide – wettelijk verplichte – jaarverslag gemaakt. De informatie is scanbaar, begrijpelijk en toegankelijk gemaakt door slim grafisch design en een logische opbouw van de inhoud.

Nog een mooie vraag van Zorggroep Liante: hoe kunnen we klanten die welzijnsdiensten van ons afnemen voor langere tijd aan ons binden? Dit vinden we een mooie vraag omdat onze inhoudelijke expertise van zorg ermee wordt aangesproken. Het antwoord hebben we gegeven door de klantreis uitgebreid te onderzoeken én vervolgens helder visueel in beeld te brengen. Het document is ingezet om meer grip te krijgen op zowel bestaande als potentiële klanten.

In alle communicatie die we voor Liante ontwikkelen klinkt hoe dan ook een duidelijke verbindende boodschap door: ‘We staan open voor elkaar en voor onze omgeving. Samen zijn we persoonlijk, vriendelijk, professioneel. Samen zijn we Liante.’

Divers drukwerk

De communicatiemiddelen die we voor Liante ontwikkelen strekken zich uit over diverse onderwerpen. Van een toegankelijk publieksjaarverslag tot aansprekende interne communicatie en van activiteitenflyers tot wervende advertenties. In al deze middelen klinkt een duidelijke verbindende boodschap door:

‘We staan open voor elkaar en voor onze omgeving. Samen zijn we persoonlijk, vriendelijk, professioneel. Samen zijn we Liante.’

Project detail image

Klant
Zorggroep Liante


Services

Advertising
Brochures
Campagnes
Content
Corporate Identity
Websites

Project

Team
Iris
Jildou