food

Bomondo en de foodsector

Consumenten zijn grillig. Ze oriënteren zich breed via meerdere kanalen en weten wat ze willen. Bovendien zijn ze ook nog eens gevoelig voor innovatie en trends die aansluiten op de maatschappelijke ontwikkelingen – kijk maar naar jezelf! En toch laat je je als consument graag verleiden, toch?

Emotie blijft de doorslaggevende factor bij de aankoop van producten of diensten. Sterker nog: maar liefst 95% van ons handelen gebeurt automatisch of onbewust. Het beïnvloeden van consumentengedrag veranderen is hoe dan ook een van onze expertises. Geen wonder dat we al ruim 25 jaar voor toonaangevende merken in de Fast Moving Consumer Goods (FMCG)en Retail actief zijn. Wij weten wat mensen in beweging brengt en wat ze drijft een verbinding aan te gaan met een merk

Sparren

Ben je actief in de foodbranche en wil je eens vrijblijvend sparren over je marketing-communicatie? Neem contact met ons op. We helpen je graag vooruit met onze diensten strategie, branding en marketing.

Contact

best practice

Zijerveld

Zijerveld heeft er rond de millenniumwisseling voor gekozen om in plaats van productleverancier, conceptleverancier te worden. In 20 jaar tijd is deze strategie zeer succesvol gebleken. Door het private label denken op kaasgebied tot in detail uit te voeren heeft Zijerveld de kaasmarkt in Nederland structureel veranderd.

Kaas met toegevoegde waarde verkopen: daar zijn ze heel goed in geworden en daarmee Bomondo ook. Deze aanpak is niet vanzelfsprekend. De marktbewerkingsstrategie van Zijerveld mag revolutionair genoemd worden. Het positioneren van kaasmerken, het communiceren van unieke merkverhalen en het daaraan koppelen van activaties is in praktijk erg succesvol gebleken.

Het positioneren van een foodmerk is de eerste stap naar verkoopsucces

Hier is de laatste jaren nog een belangrijk aspect bijgekomen, namelijk het vermarkten van producten met een interessant lokaal verhaal. Een mooi voorbeeld is het Terschellinger kaasproject Skylger.

In deze case gaat het om zoveel meer dan alleen het verwaarden van melk verworven door intensieve veehouderij. Bij de Skylger case is de ideale mix gevonden tussen lokaal producerende boeren, een lokale kaasmakerij en een aansprekend private label. Met als resultaat een bijzonder smaakvol en karakteristiek product waarvoor de consument graag iets meer betaalt.

Dit merkdenken dat gebaseerd is op premium private label uitgangspunten zit in ons dna en daar kunnen we bedrijven die foodproducten vermarkten effectief verder mee helpen. Als je wilt weten hoe: neem gerust contact met ons op!

case Skylger

De weidevogel-vriendelijkste kaas van Nederland

Een kaas die lief is voor weidevogels: daar mochten wij ons licht over laten schijnen. Vlieg mee naar de wereld van vogels, zee, bloemen, kruiden, koeien en kaas

Lees meer

case Plukon

Vooruitstrevende food-organisatie met oog voor duurzame ontwikkeling

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel van deze Europees georiënteerde pluimveeslachterij. Net als de ontwikkeling van vernieuwende foodconcepten. Wij helpen Plukon Food Group graag voorwaarts met innovatieve communicatie- en marketingoplossingen.

Lees meer

‘De hele organisatie ademt betrokkenheid, vindingrijkheid en transparantie’

Gerard Schlingmann

Als je meer wilt weten over de wereld van kaas en over het werken aan foodmerken, lees dan ook even dit gesprek met Gerard Schlingmann, productmanager bij Zijerveld. We spraken onder meer over de stap van het verkopen van kaas naar het vermarkten van concepten.

Lees verder

Neem gerust contact met ons op! Kunnen we helpen jouw foodproducten effectief te vermarkten?

Contact ons