Marketing

De Rotterdamsche Oude

De Rotterdamsche Oude wil met compromisloze oude kazen en aanvullende producten zo veel mogelijk mensen intens laten genieten. Tegelijkertijd is het haar missie om kennis van oude kaas te delen zodat iedereen weet wat echte oude kaas is en wat de verschillen zijn met andere oude kaassoorten.

Positionering

Samen met onze opdrachtgever hebben we de kernwaarden van De Rotterdamsche Oude geformuleerd en deze vervolgens vertaald in de merkmissie en positionering. Hieruit vloeide het thema ‘Tijd is ons belangrijkste ingrediënt’ voort. Dit thema zegt alles over het drive van De Rotterdamsche Oude’: het verhaal vertellen van echte oude kaas. Hoe wordt het gemaakt, wat is de invloed van tijd op het rijpingsproces, wat zijn de unieke smaakkenmerken en wat zijn de rijke culinaire toepassingsmogelijkheden van oude kaas? De antwoorden op deze vragen zijn te vinden in een brede reeks online en offline communicatiemiddelen die tot doel heeft: kennis en omzet vergroten.

Commercial

Uitdaging: ‘maak een commercial die onze nieuwe positionering communiceert.’
Verder gebracht: met een film die zowel de wereldse uitstraling van de stad Rotterdam als de kernwaarden van De Rotterdamsche Oude onderstreept.

Social Media

Ook in de social media strategie speelt tijd als smaak- en kwaliteitsbepalende factor een hoofdrol. De resultaten van de alle social media activiteiten worden gemonitord en – indien nodig – bijgestuurd in samenspraak met BytEffekt.

Column slide
Column slide
Column slide
Column slide
Column slide
Column slide
Column slide
Column slide
Column slide
Column slide
Column slide
Column slide

Packaging

Ook op de verpakkingen is tijd als doorslaggevende kwaliteitsfactor prominent doorgevoerd: we hebben de leeftijdsaanduiding weergegeven in weken en dat is uniek in de kaaswereld. Ook de merkwaarden hebben een zichtbare plek gekregen: de highlights van de stad Rotterdam verbeelden het wereldse en intense karakter van de kaas.

Project detail image

Klant
De Rotterdamsche Oude


Services
Advertising
Brochures
Campagnes
Content
Corporate Identity
Events
Verpakkingen
Websites

Project


Team
Anja
Hylke
Koen