Marketing

Skylger – Kaas van Terschelling

Toen deze communicatieopdracht bij ons binnen kwam sprongen we een gat in de lucht! Op Terschelling besloten melkveehouders, Vogelbescherming Nederland en Zijerveld de handen ineen te slaan om een weidevogelvriendelijke kaas te ontwikkelen. Willen jullie de communicatiestrategie en communicatie ontwikkelen? Yèèès!

Marktonderzoek

Allereerst hebben we marktonderzoek gedaan op Terschelling zelf. Met vier man/vrouw hebben we – in een Spartaanse Land Rover – alle plekken op het eiland bezocht die relevant konden zijn voor de conceptontwikkeling. Zo ontdekten we dat alle jongvee op het eiland het eerste levensjaar doorbrengt op de Grôede: een ruik stuk natuurgebied op Oost-Terschelling. Door dit verblijf op de Grôede ontwikkelen de koeien een aantoonbaar betere weerstand tegen ziektes. Dit bedenk je niet vanachter je bureau!

Kaas met duurzame focus

Uiteraard hebben we ook de polder bezocht waar de koeien grazen: wat een schitterend gebied is dat! Als je eens op Terschelling bent: fiets ook even naar deze polder. De biodiversiteit is hier groot en dat zie je meteen aan de vele bloemen en kruiden die hier groeien. Ook bezochten we één van de veehouders – Cees Cupido – en de kaasmaker Jan-Willem Zeilstra. Door gesprekken met deze mannen ontdekten we nog meer unieke feiten en achtergrondverhalen waarmee we de merkstrategie handen en voeten konden geven.

Win win win situatie

Dat deze case voor alle betrokken partijen bijzonder is, zal je vast begrijpen. Zo is Vogelbescherming blij dat de Terschellinger polder nóg veiliger en prettiger is geworden voor weidevogels. Omdat de boeren hun gras hier later in het seizoen maaien, komen de eieren uit en kunnen de vogels extra veel gevarieerd voer in het lange, kruidenrijke gras vinden. Ook de veehouders zijn blij met het project. Ze krijgen een prima prijs voor hun melk die ook nog eens dichtbij wordt verwerkt tot heerlijke kaas. En de koeien? Die zijn ook helemaal blij. Omdat het gras langer op het land staat zitten er heerlijke bloemen en kruiden tussen.

Online- en offlinecommunicatie

Wij stonden aan de lat voor de positionering, marketingstrategie, de merknaam, de grafische identiteit, het communicatieconcept en alle hieruit voortvloeiende online en offline communicatiemiddelen waaronder de verpakkingen, promotiematerialen en social content. Op deze casepagina zie je een greep uit al dit werk.

Private label strategie met unieke klantenbeloftes

In de communicatiestrategie hebben we dankbaar gebruik gemaakt van het weidevogelvriendelijke karakter van dit samenwerkingsproject. Door een private label aanpak te hanteren, creëren we bovendien een mooi breed afzetkanaal. Ook het imago-ondersteunende biodiverse karakter van de kaas hebben we uiteraard in alle communicatie meegenomen.


De consument kiest met zijn aankoop van deze Terschellinger kaas niet alleen voor een karaktervolle smaak, maar levert tegelijk een duurzame bijdrage aan biodiversiteit en weidevogelbeheer. En dat laten we hem of haar weten ook.

Internationaal succes

Dat de samenwerking tussen melkveehouders, de Vogelbescherming en kaasmakers de meest weidevogelvriendelijke kaas van Nederland oplevert is prachtig. Dat deze samenwerking bovendien internationale prijzen voor smaak in de wacht sleept maakt deze case helemaal rond!

Wil je ook een foodmerk ontwikkelen met een vliegende
start qua omzet en aandacht.


Plan meteen een afspraak in!

contact ons

Project detail image

Klant
Zijerveld


Services
Advertising

Brochures

Campagnes

Corporate Identity

Fotografie

Online Marketing

Point of Sale

Verpakkingen

Video

Visuals

Project
Skylger


Team
Anja
Bouke
Hylke
Ulco